Quantifly Connect: Vloga HR pri strateškem načrtovanju

Klub Cankarjevega doma, sreda, 27. september 2023

Program

15.30
Dobrodošlica s kavo
16.00
Uvodni nagovor
16.15
Zakaj je strateška vloga HR sploh pomembna?
Luka Pregelj, Quantifly
16.30
Sistem nasledstev - temelj uspešnega, trajnega in razvojno naravnanega poslovanja
Profil
Strateško upravljanje z nasledstvi je ključno za ohranjanje kontinuitete podjetja, saj omogoča sistematičen prenos znanja in odgovornosti, razvija vodstvene veščine ter obenem nagovarja tako potrebe podjetja kot karierne cilje zaposlenih. Tina Troha in Maša Androjna, svetovalki iz podjetja Profil, bosta z nami delili svoje izkušnje z vzpostavljanjem sistemov nasledstev v raznolikih, tako hitrorastočih kot nekoliko bolj tradicionalnih, slovenskih podjetjih ter na konkretnem primeru predstavili dodano vrednost vključevanja tovrstnih procesov v poslovne strategije.
Profil d.o.o. so predana ekipa vrhunskih strokovnjakov z dolgoletnimi izkušnjam področju upravljanja kadrovskih virov v Sloveniji in jugovzhodni Evropi. Specializirani so za iskanje in izbiro vodilnih in strokovnih kadrov ter kadrovsko svetovanje upravam in kadrovskim službam. Prizadevajo si dosegati najboljše rezultate ter potrebe in interese svojih partnerjev vedno postavljajo na prvo mesto, saj le tako lahko ohranjajo temeljne vrednote Profila – kakovost, zaupanje in tradicijo.
16.45
Od popolnega začetnika do generalnega direktorja
Gregor Kosi, Great Leadership Solutions
"Vodenje je odnos. In odnosa ne spreminjaš z nasveti o vodenju, ampak v praksi, z učenjem skozi napake. Kako se lahko izjemnega vodenja potem nauči vodja, ki živi v nenehnem strahu pred napakami?"
Kot govorec na letošnjem dogodku Quantifly Connect bo Gregor Kosi z vami delil osebne preizkušnje in izkušnje vodenja ene najhitreje rastočih in dinamičnih ekip, ki so jo zaznamovale inovativne ter tudi v mednarodnem merilu večkrat nagrajene kadrovske prakse.
Gregor Kosi je bil dolgoletni generalni direktor Lidl Slovenija in je ustanovitelj podjetja GREAT Leadership Solutions, ki se ukvarja z izvajanjem ekskluzivnih storitev na področju poslovne odličnosti, razvoja človeških potencialov in voditeljstva.
17.00
Kako sistematizirati razvoj (vseh) zaposlenih?
Tina Kastelic, Kompetenca
Zaradi kompleksnosti poslovnega sveta sta za uspešno delovanje organizacije, čedalje bolj pomembna zavzetost zaposlenih in njihovo usklajeno delovanje. Veliko organizacij ne ve, kako se soočati s tem, zato nam bo Tina Kastelic razkrila, kako nam lahko pri tem pomaga sistematizacija razvoja vseh zaposlenih.
Ljubezen do dela z in med ljudmi je Tino pripeljala do študija psihologije v Ljubljani. Tekom študija se je usmerjala v psihologijo dela in organizacije. Teoretično znanje je nadgrajevala s praktičnimi izkušnjami in dodatnimi izobraževanji. Je specializantka organizacijske transakcijske analize, opravljen ima tudi Trening trenerjev, osnovo medicinske hipnoze, NLP in psihodramo. Tina ima številne izkušnje s področja ocenjevanja potenciala in razvoja kadrov. V zadnjih letih se je specializirala za kompleksne kadrovske rešitve (kompetenčni modeli, sistemi nasledstev, mentorski sistemi, definiranje odgovornosti in vlog, ipd.). Izvaja tudi poglobljene treninge za razvoj mehkih veščin in coachinge.
17.15
Kako voditi zaposlene k razumevanju in uresničevanju vizije?
Marin Vladović, AutoBrief
Skozi študijo primera podjetja AutoBrief bo Marin Vladović odgovoril na vprašanja kako doseči skladnost in jasnost vizije, kako jo komunicirati, postaviti ter kako zagotoviti usklajenost glede misije, vizije in ciljev, z vsemi zaposlenimi.
Marin Vladović je soustanovitelj in direktor podjetja AutoBrief, kjer za industrijo mobilnosti razvijajo rešitve za standardizacijo in poenostavljanje ponavljajočih opravil in zbiranja podatkov.
17.30
Uvod v mreženje in odmor za kavo
Boško Praštalo, Poslovno mreženje
Boško Praštalo je v poslovnem svetu prepoznan kot »guru mreženja«, ki je svojo veščino razvijal od otroštva. Prav zaradi veščin mreženje je danes lastnik licence Superbrands Slovenija, medija Super Znamka in avtor knjige Mreženje - skrivnosti mreženja v zasebnem in poslovnem svetu. Njegova zgodba je povezana s prepričanjem, da je vse mogoče, če smo proaktivni, pozitivno gledamo na življenje in imamo ob sebi prave ljudi. S strastjo in željo, da pomaga ostalim pri lažjem uresničevanju osebnih in poslovnih ciljev, je razvil posebno metodologijo mreženja, ki je zaradi svojih jasnih, preprostih in učljivih lastnosti dostopna vsem.
18.00
Strateško načrtovanje HR aktivnosti kot nepogrešljiv element doseganja poslovnih ciljev
Urška Stanovnik, Optiweb
Kadrovska funkcija zajema širok spekter aktivnosti skozi celoten življenjski cikel zaposlenega - od znamčenja delodajalca, zaposlitve, uvajanja in razvoja in vse do razhoda. Katera aktivnost bo v določenem trenutku najbolj v fokusu pa je odvisno predvsem od tega, katere poslovne cilje s tem podpira, predvsem dolgoročno. V kratki predstavitvi bodo predstavljeni praktični primeri na kakšen način je lahko (mora biti) HR vključen v strateški razvoj podjetja ter z načrtovanjem svojih aktivnosti podpre podjetje pri rasti.
Urška Stanovnik že več kot 10 deluje na HR področju, kjer jo bolj kot ustaljene prakse zanimajo novodobni pristopi in načini, kako ustvariti še boljšo izkušnjo za (potencialne) zaposlene. Strmi k temu, da ustvarja ravnovesje med potrebami zaposlenih na eni strani in poslovnimi potrebami na drugi strani.
18.15
Kako pridobiti (in obdržati) podporo vodstva za izvedbo HRM aktivnosti?
Edisa Avdić Çiçek, Plastika Skaza
Edisa Avdić Çiçek bo podelila nekaj nasvetov in izkušenj o tem, kako pridobiti podporo vodstva za izvedbo HRM aktivnosti ter kako znati to podporo tudi upravičiti in obdržati. V okviru tega bo med drugim predstavila, kako strateško načrtovati HRM aktivnosti, kako jih predstaviti (vodstvu in zaposlenim) ter kako na koncu tudi dokazati njihovo uspešnost. Med predavanjem bo tudi opozorila, na kaj je potrebno pri vsem tem paziti.
Edisa Avdić Çiçek je People&Culture manager v Plastiki Skaza, prepoznavnem družinskem podjetju s tradicijo, ki izjemno znanje prepleta z inovativnimi rešitvami in moderno tehnologijo. Edisa je izkušena psihologinja, psihoterapevtka, coachinja, mentorica in interna trenerka z močnim ozadjem na področju HRM in vodenja timov, ki je zaključila tudi MBA. Z več kot 12-letnimi izkušnjami v različnih kadrovskih vlogah je predana misiji opolnomočenja posameznikov in podjetij z namenom, da dosegajo svoj največji potencial.
18.30
Okrogla miza: Strateški pristop k pridobivanju in zadrževanju kadrov
Moderator: Luka Pregelj (Quantifly)
Sodelujoči: Lucia Josić Jazbinšek (Kariera), Tamara Valenčič, Monika Teran (Spar), Anisa Faganelj (Incom Leone), Branko Žunec (BMC International)
Na okrogli mizi bomo s strokovnjaki na kadrovskem področju raziskovali najboljše prakse na področju pridobivanja in zadrževanja kadrov. Dotaknili se bomo področij organizacijske kulture, razvoja blagovne znamke delodajalca, pristopom k aktivnemu in pasivnemu kadrovanju, selekcije kandidatov ter njihovega razvoja in rasti v organizaciji.
Lucia Josić Jazbinšek (Kariera)
Lucia Jazbinšek je strokovnjakinja na področju pridobivanja kadrov, njen portfelj poudarja globoko razumevanje vlog, posameznikov in priložnosti na trgu dela.
Močno se zavzema za kadrovske rešitve in strategije pridobivanja talentov. Trenutno kot direktorica Excutive Search oddelka v Karieri Slovenija skrbi za sodoben in agilen pristop kadrovanja na trgu. V karieri, ki traja več kot desetletje, se je osredotočala na privabljanje in zadrževanje talentov. Med vlogami, ki bogatijo njen portfelj najdemo tudi IT podjetje Adacta, kjer je razvijala in izvajala različne strategije zaposlovanja kot vodje pridobivanja talentov. Po izobrazbi je diplomirana ekonomistka, med svojimi lastnostmi prvotno izpostavi močno intuicijo in lahkotnost v komunikaciji.


Tamara Valenčič
Tamara Valenčič je strokovnjakinja na področju razvoja in upravljanja talentov, organizacijskega designa in HRMja ter komuniciranja. S svojimi bogatimi izkušnjami s teh področij danes deluje kot samostojna svetovalka na področju strateškega HRMja ter dobra poznavalka visokotehnoloških okolij in specifik trga IT talentov.
Je tudi aktivna članica, mentorica in predavateljica v številnih strokovnih združenjih in ustanoviteljica ter organizatorka srečanj skupine »HRM in the New World«.


Monika Teran (Spar)
Monika od junija 2022 vodi kadrovski oddelek v podjetju SPAR Slovenija d.o.o., ki zaposluje več kot 5.100 sodelavcev in sodelavk. Prej je opravljala podobna dela v družbah Sava Tires (Goodyear), Tobačna Ljubljana (Imperial Brands) in Danfoss Trata. V službenem času jo navdihujejo ljudje in kultura podjetja, v prostem času pa tudi družina, glasba, potovanja in druženja. Po izobrazbi je diplomirana univerzitetna ekonomistka in socialna delavka, zaključila pa je tudi programa ICF Coach in Transakcijska analiza.

Anisa Faganelj (Incom Leone)
Anisa Faganelj je sociologinja kadrovskega managementa, vodja HR-a, kadrovska managerka (uradno leta 2021), coachinja, sogovornica, poslušalka in človek akcije. Po desetletju nabiranja izkušenj na področju vodenja razvojnih projektov, raziskovanja pomena kakovosti odnosov, urednikovanja in skrbi za interno komuniciranje za različne naročnike, je njena vloga zadnjih šest let odgovornost za zaposlene in njihov razvoj ter za razvoj procesov in napredek v velikih slovenskih podjetjih. Pri tem sledi načelom inovativnega, sodelovalnega, transformacijskega in navdihujočega voditeljstva, podprtega z odprtim komuniciranjem.

Branko Žunec (BMC International)
Branko Žunec je izkušen in prepoznaven poslovni trener, coach in svetovalec tako v Sloveniji kot tudi v tujini. V skoraj 25-ih letih kariere je razvil številne modele in orodja, s katerimi razvija in navduši udeležence. Prav tako pa je strokovnjak na področju menedžmenta, leadershipa in razvoja organizacije v najtežjih izzivih in okoliščinah.
19.00
Moč mreženja in pogostitev
Boško Praštalo, Poslovno mreženje
Boško Praštalo je v poslovnem svetu prepoznan kot »guru mreženja«, ki je svojo veščino razvijal od otroštva. Prav zaradi veščin mreženje je danes lastnik licence Superbrands Slovenija, medija Super Znamka in avtor knjige Mreženje - skrivnosti mreženja v zasebnem in poslovnem svetu. Njegova zgodba je povezana s prepričanjem, da je vse mogoče, če smo proaktivni, pozitivno gledamo na življenje in imamo ob sebi prave ljudi. S strastjo in željo, da pomaga ostalim pri lažjem uresničevanju osebnih in poslovnih ciljev, je razvil posebno metodologijo mreženja, ki je zaradi svojih jasnih, preprostih in učljivih lastnosti dostopna vsem.